Kies een jaartal

Deels al gesloopt pand Nieuweweg 83 en 85

Gepubliceerd 17-07-2024

Deze keer een foto van een deels al gesloopt pand waarmee deze dus ook goed past bij de naam van deze rubriek Verdwenen Soest.
Het was oorspronkelijk een dubbele woning met de huisnummers 83 (links) en 85 (rechts). Van de omgeving is weinig te zien. Hierdoor is het moeilijk aan te geven in welke buurt / straat dit pand kan hebben gestaan. De redactie wil natuurlijk wel zorgen dat deze foto een toelichting krijgt.

Waar heeft dit pand gestaan, waarom is het afgebroken, wie waren de laatste bewoners.

REACTIE
Op basis van de oproep in de Soester Courant kregen we een reactie van een bewoner van de Nieuweweg, dat het pand op de Nieuweweg 83-85 heeft gestaan. Het is in 1981 afgebroken. Het was een complex van 8 dubbele huurwoningen (twee onder één kap-woningen) gebouwd in 1917 en vroeger eigendom van Woningbouwvereniging Patrimonium. (zie afbeelding 2 waarop een deel van het complex is te zien). Het complex is in de jaren '70 overgenomen door de Gemeente Soest als onderdeel van het uiteindelijk niet gerealiseerde Centrumplan. 
Het blok woningen van 8 woningen is in fasen gesloopt. Nadat een bewoner was verhuisd werd de woning dicht gemaakt met planken en wanneer een blok onbewoond was afgebroken. Het terrein heeft enkele jaren braak gelegen. Nadat in 1992 met de bouw werd gestart werd in mei 1993 op deze plaats een nieuw kantoorgebouw geopend door de burgemeester. Een kantoorpand dat inmiddels is omgebouwd tot appartementen (zie afbeelding 3 situatie juli 2024)


Al eerder is in deze rubriek aandacht besteed aan deze woningen.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden