Kies een jaartal

Melkhandelaar met gezin voor winkelpand

Gepubliceerd 09-10-2024

Het was heel gebruikelijk dat winkeliers een foto van hun gezin lieten maken voor hun pand. Op de foto een vader, moeder met 2 kinderen voor hun winkel, een melkslijterij zoals er op de raam te lezen is.
Dat wordt nog eens versterkt doordat voor de deur 2 oude melkbussen op een handkar staan, waarin de melk werd opgeslagen en vervolgens met een maatkan eruit werd gehaald. Dat gebeurde nog tot in de jaren ’50, toen de eerste melk in flessen door de melkfabriek werd afgeleverd bij de melkboeren.
Heel waarschijnlijk zal deze melkhandelaar met de handkar door de wijk zijn getrokken om zijn melkproducten te slijten.

De foto, zo is de inschatting van de redactie, zal rond de Tweede Wereldoorlog zijn gemaakt. De vraag is alleen welke familie op de foto staat en waar dit pand staat, of heeft gestaan.

REACTIES:
Al vrij snel na het verschijnen van de Soester Courant kwamen de eerste reacties binnen. Niet allemaal hadden ze de juiste oplossing, maar 2 kleinkinderen herkenden hun grootouders Paul en Henrica Dijkman. Zij hadden een melkzaak aan de Koninginnelaan, ten tijde van het maken van de foto (rond 1922) nog Veenhuizerstraat 38. In 1926 is de familie verhuisd naar een huis even verderop, Koninginnelaan 80.
Paul Dijkman bracht melk rond in een hondenkar, zoals die op de foto. Hieronder is trouwens de hond nog te zien.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden